Je gaat scheiden, je hebt slecht contact met jouw kinderen, je hebt het gevoel dat de opvoeding door je vingers glipt. Huis vol Compassie geeft jou handvatten, de juiste tools voor jou en jouw gezin zodat je als ouder op koers blijft. Want wat jou beweegt, beweegt ons. Wij werken systemisch, we kijken naar het gezin, de school en de sociale omgeving. En we werken aanvullend, we kijken ook naar bewegen en voeding. Naast de basis psychologische zorg, biedt het multidisciplinaire team van Huis vol Compassie, zorg voor het hele gezin.

Informatieavond Ouders
Algemene Informatie

Woensdag 17 januari om 15.30 uur
Woensdag 31 januari om 15.30 uur

Hoe werkt een behandeling

Diagnostiek:

  • Psychiatrisch onderzoek
  • Psychologisch onderzoek (intelligentie en persoonlijkheid)
  • Gezinsdiagnostisch onderzoek
  • Anamnestisch onderzoek
  • Schoolobservatie

Bij complexe problematiek wordt multidisciplinair gewerkt, zowel in de diagnostiek- als in de onderzoeksfase.

Ons reguliere behandelaanbod

Oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie (CGT), inzicht gevende psychotherapie, EMDR, gezinstherapie (o.a. Sherborne), intensieve ambulante gezinsbehandeling, E-health

Voor kinderen en jongeren bieden wij ook groepsbehandelingen: TOM-training (voor kinderen met autisme), Angsthazen- en Driftkikkers en de Pubergroep.

Ons complementaire aanbod

Creatieve therapie, dans en beweging, runningtherapie, diƫtistische behandeling, hartcoherentie, leefstijlcoaching. Huis vol Compassie is aangesloten bij Vicino voor 2e lijn consultatie kind/jongere en volwassenen, en voor basis ggz-zorg voor kinderen/jongeren en volwassenen.

Obesitas Toppers

Samen met Sportcentrum Hoorn hebben wij een specifiek behandelprogramma ontwikkeld voor kinderen met obesitas. Het programma is er voor kinderen, jongeren, en hun ouders, bij wie sprake is van overgewicht als gevolg van een ongezonde leefstijl. We gaan met jou en het gezin voor een langere periode aan de slag. Wil je meer informatie of je aanmelden, bel of mail dan met Kimm! Of vul het aanmeldformulier in.

 

Stichting Huis vol Compassie behandelt kinderen en jongeren (2-18) en volwassenen met een psychiatrische diagnose. Bij het vermoeden van een psychiatrische diagnose kunt u bij ons terecht voor diagnostiek.

gym