Je wordt soms zo boos dat je spullen vernielt, je kunt je aandacht nergens bijhouden, je vindt jezelf niet leuk genoeg, je hebt iemand verloren van wie je hield, je hebt moeite met school. Bij Huis vol Compassie denken we met je mee. We gaan kijken hoe het komt dat je je zo voelt en hoe je het beste je probleem kunt aanpakken. We kunnen ook kijken hoe je ouders met jouw probleem om kunnen gaan. Als je een probleem hebt kun je ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur. Je kunt ook samen met je ouders het aanmeldformulier invullen en naar ons terugsturen. Huis vol Compassie is er voor jou!

Hoe werkt een behandeling

Diagnostiek:

  • Psychiatrisch onderzoek
  • Psychologisch onderzoek (intelligentie en persoonlijkheid)
  • Gezinsdiagnostisch onderzoek
  • Anamnestisch onderzoek
  • Schoolobservatie

Bij complexe problematiek wordt multidisciplinair gewerkt, zowel in de diagnostiek- als in de onderzoeksfase.

Ons reguliere behandelaanbod

Oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie (CGT), inzicht gevende psychotherapie, EMDR, gezinstherapie (o.a. Sherborne), intensieve ambulante gezinsbehandeling, E-health

Voor kinderen en jongeren bieden wij ook groepsbehandelingen: TOM-training (voor kinderen met autisme), Angsthazen- en Driftkikkers en de Pubergroep.

Ons complementaire aanbod

Creatieve therapie, dans en beweging, runningtherapie, diëtistische behandeling, hartcoherentie, leefstijlcoaching. Huis vol Compassie is aangesloten bij Vicino voor 2e lijn consultatie kind/jongere en volwassenen, en voor basis ggz-zorg voor kinderen/jongeren en volwassenen.

Obesitas Toppers

Samen met Sportcentrum Hoorn hebben wij een specifiek behandelprogramma ontwikkeld voor kinderen met obesitas. Het programma is er voor kinderen, jongeren, en hun ouders, bij wie sprake is van overgewicht als gevolg van een ongezonde leefstijl. We gaan met jou en het gezin voor een langere periode aan de slag. Wil je meer informatie of je aanmelden, bel of mail dan met Kimm! Of vul het aanmeldformulier in.

 

Stichting Huis vol Compassie behandelt kinderen en jongeren (2-18) en volwassenen met een psychiatrische diagnose. Bij het vermoeden van een psychiatrische diagnose kunt u bij ons terecht voor diagnostiek.

gym